Primary top col ads

.

Лилавото в интериора

Written By Katya Vicheva on Friday, 30 October 2009 | 17:46

Споделяне

Преди много години тъкани, оцветени в лилаво са се получавали много трудно . Поради тази причина само най-богатите членове на обществото имали възможността да притежават дрехи в тези цветове. Лилавото се превърнало в цвета на кралете от много страни, дори само управляващите имали законното право да се заобикалят и обличат в такива цветове.
Лилавото продължило да печели позиции на символ на богатство, влияние и сила. Богатите тонове на цвета лилаво и в днешни дни провокират усещане за величие и пищност. От наситено дълбоко лилаво до бледо виолетово, цветът предлага изобилие от декоративни възможности.
Този цвят е комбинация между твърдостта на синьото и енергията на червеното. Наситеното лилаво символизира лукс, амбиция и аристократизъм, докато светлият цвят провокира носталгични и романтични чувства.
Използвайте лилавото като допълнителен цвят в декорацията:
Прочети нататък>>>>
Сподели ме :

1 comment:

  1. На мен лилавото ми харесва, защото ми действа успокояващо. Не знам колко е вярно това с цветовете, но зеленото не ми допада изобщо като цвят. За мен лилавото ми действа много по-успокояващо. А и както казвате е аристократичен цвят. Също съм амбициозна така че това е моят цвят!

    ReplyDelete

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Modern Design - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger