Primary top col ads

.
Home » , , , , , , , , , , , , » Седем смъртни гряха в чаша вино

Седем смъртни гряха в чаша вино

Written By Unknown on Wednesday 18 November 2009 | 08:01

Седемте смъртни гряха са тема, която много творци интерпретират в произведенията си. На тази тема са създадени много картини, но да свърже греховете със съдове, все още на никой не се е удавало. До сега...докато не се появи младият лондонски дизайнер Каспър Хамилтън (Kacper Hamilton) със своята колекция чаши за вино.



Както се досещате, в колекцията присъстват седем чаши, които олицетворяват определен грях:гняв, чревоугодничество, скъперничество, леност, завист, гордост. Изборът точно на чаши за вино не е случаен, тъй като се изхожда от корените на историята на Християнството, където червеното вино се асоциира с кръвта на Исус.





Каспър Хамилтън казва, че чашите са създадени за тези, които ще намерят сили в себе си да признаят своите грехове и слабости и да ги представят с достатъчно театралност. Приковаващи погледа, остроумни и очарователно прекрасни, тези чаши не са създадени с практическа цел - напротив, използването им може да бъде даже опасно. Ако все пак някой се осмели да отпие от тях - това ще бъде не просто глътка вино, а истински повик към самия себе си.



 


Всички чаши са създадени в Лондон. Те са ръчна изработка и, разбира се са произведени в ограничено количество (само 100 сервиза). Несъмнено подобен сервиз, въпреки своята непрактичност и нефункционалност ще заинтригува много колекционери.

Официален сайт: www.kacperhamilton.com
Прочетено за Вас от: www.kulturologia.ru


И ОЩЕ:

Барок

Японски интериорен дизайн

Елегантни и красиви декорации за маси

Историята на тютюна 

Архитектурен Речник 

Hot Summer Home Decor


Save 15% at Shoes.com with code FALL, exp 11/30/09. brand exclusions apply
Сподели ме :

0 коментара:

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Modern Design - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger